SGK, 06/07/2021 tarihli yayımladığı genel yazı ile 7256 sayılı Kanun ile getirilen 4447 sayılı Kanunun Geçici 27 ve 28’inci maddeleri kapsamında istihdam edilen sigortalılar için faydalanılan prim desteklerinin hangi durumlarda geri alınacağını teşvik sürelerinin son bulmasından sonra nihayet netliğe kavuşturmuştur.

          SGK, daha önce 2020/49 ve 2020/50 sayılı Genelgeleri ile ilgili prim desteklerinin usul ve esasları duyurmuş, ancak primlerin geri alınması koşullarını detaylandırmamış ve örneklendirmemiş olması nedeniyle oldukça eleştiri ve belirsizliklere yol açmıştı. Kaldı ki çoğu işveren bu süreçte ilave sigortalı işe almasına rağmen işçi istifa etmesi halinde prim desteğinin geri alınıp alınmayacağını bilemediğinden yararlanması gereken prim desteklerinden feragat etmiş ve maalesef faydalanmama yolunu tercih etmiştir.

          SGK’nin yayımladığı genel yazıda, 4447 sayılı Kanunun 27 ve 28’inci maddeleri kapsamında prim desteklerinden yararlanılan sigortalıların iş sözleşmelerinin;

1- Deneme süreli iş sözleşmesinin işverence feshi,               

4- Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi,               

5- Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi, 

15- Toplu işçi çıkarma, 

17- İşyerinin kapanması, 

19- Mevsim bitimi, 

20- Kampanya bitimi, 

22- Diğer nedenler, 

25- İşçi tarafından işverenin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davranış nedeni ile fesih, 

34- İşyerinin devri, işin veya işyerinin niteliğinin değişmesi nedeniyle fesih,

işten çıkış kodları kullanılarak feshi edilmiş ise ve devamında destekten faydalanılan sigortalı sayısının yarısı kadar istihdam zorunluluğu yerine getirilmemesi halinde faydalanılmış primler gecikme cezası ve gecikme zammı ile birlikte geri alınacaktır.

Ancak, yukarıda belirtilen kodların haricinde işten çıkış kodu kullanılarak çıkış yapılmış ise çıkış yapılan sigortalılar için istihdam zorunluluğu aranmayacak ve yararlanılan prim destekleri geri istenmeyecektir. Ayrıca, yukarıda belirtilen çıkış kodları kullanılmış olsa dahi devamında istihdam zorunluluğu yerine getirilmiş ise yine yararlanılan prim destekleri geri istenmeyecektir.

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.